Palvelut

Elsi luontopalvelut tarjoaa asiakaslähtöistä luonnossa tapahtuvaa virkistystoimintaa. Kaikkiin retkiin on mahdollista sisällyttää lisäohjelmaa tai -palveluita kuten vaikkapa eväät ja nokipannukahvit. Osa palveluista tuotetaan yhteistyössä erikoisosaamista edustavien toimijoiden kanssa.

Luontoretket

Sinä ja luonto valokuvan siivin

Metsämielinen aistiretki Korteniemen perinnetilan ja Liesjärven kansallispuiston maastossa. Retkellä on mukana luonto-opas ja luontovalokuvaaja. Paketti sisältää kuvat ja retken aistiharjoitukset.

2 h

Villinä yrteistä

Metsämielinen hyvinvointiretki Korteniemen perinnetilan ja Liesjärven kansallispuiston maastossa. Retkellä on mukana luonto-opas ja villiyrttikouluttaja. Pakettiin kuuluu villiyrttitietoutta, villiyrttituotteiden nauttimista sekä pienimuotoinen rentoutushoito.

2 h

Torronsuon kiven kimallus

Historiaa sisältävä retki Härksaaren louhokselle Torronsuon kansallispuistossa. Retkellä on mukana luonto-opas. Paketti sisältää opastuksen ja tarinointia historista.

2,5-3 h

Yöpyminen luonnossa

Yhden yön yöpyminen

Yövy Tammelan lähiseudulta valitussa kohteessa joko telttassa tai muussa retkimajoituksessa (tarppi, riippumatto). Retkellä on mukana erä- ja luonto-opas ja siihen sisältyy ohjaus retken alusta loppuun.

24 h

Kahden yön yöpyminen

Yövy Tammelasta tai sen lähiseudulta valitussa kohteessa, joko telttassa tai muussa retkimajoituksessa (tarppi, riippumatto). Molemmat yöt voidaan leiriytyä samassa paikassa tai vaihtaa yöpymismaastoa toiseksi yöksi. Retkellä on mukana erä- ja luonto-opas ja siihen sisältyy ohjaus retken alusta loppuun.

42 h

Lisäpalveluna yöpymisille

Varusteet: Asiakkaan ei tarvitse tehdä suuria varustehankintoja, vaan majoitteet, makuupussit, makuualustat ja rinkat on mahdollista varata Elsi luontopalveluilta.

Retkiruokailut: aamupala, 2 x lämmin ateria, iltapala, nokipannukahvia ja välipalasnack. Asiakas kantaa oman ruoka- ja vesiosuutensa itse.

Erähenkiset ruokailut maastossa

 • Toteutetaan avotulella luonto ympäristössä, käyttäen maanvaraista tulipaikkaa, keittokatosta tai jotain muuta paikkaa jossa tulenteko on sallittua. Tulentekoa säätelee laki jota noudatamme aina ensisijaisesti.
 • Tarjoillaan ja katetaan aina tunnelmallisesti, erähenkeä sekä luontoa kunnioittaen. Käytössämme täydellinen Kuplika-astiasto sekä muut tilaisuutta tukeva välineistö kuten taljat, lyhdyt ja kynttilät.
 • Ruokien valmistamiseen käytetään vain aitoja luonnosta saatavia raaka-aineita tai muutoin kotimaisia elintarvikkeita.

Kerro toiveesi ja pyydä tarjous

Erä- ja maastoruokailumenut

Tarjolla ruokalista josta helposti muokkaamalla saa juuri sellaisen mikä olisi sinun tai ryhmäsi toive. Kaikkiin aterioihin sisältyy raikas vesi juomaksi ja nokipannukahvit. Kolmen ruokalajin ateriaan sisältyy aina liekityselämys. Liekityselämys erikseen 18 € / kerta.

Kolmen ruokalajin menu

 • Metsäsienikeitto ja rieskaa tai rieskaleipää cremetäytteellä ( liha,kala tai kasvis)

***

 • Katajanmarja marinoitua lihaa hiilloksella ja tervakastike tai pariloitua lohta ja tillivoikastike
 • Neulaspestoa
 • Kasviksia pannulla tai syksyn raikasta marjaa
 • Perunat siinä muodossa kuin asiakas haluaa

***

 • Reppuritarit marjoilla ja luonnonyrteillä maustettu kerma

44 € / hlö

Keittomenu

 • Kermainen lohikeitto tai vahva tumma lihakeitto sekä ruisleipä ja voi

***

 • Jälkiruokaherkku + 9 €

32 € / hlö

Voi myös valita vain

 • Liha, kalaa tai kasvista hiilloksella & maukas kastike 32€ / hlö
 • Ruokaisat folionyytit 32 € / hlö
 • Ruokaisa risotto, lihasta, kalasta, kasviksista tai sienistä 30 € / hlö
 • Pannarit, lätyt, ritarit tai tikkupullat, hilloa ja kermavaahtoa 22 € / hlö

Kaikkiin palveluihin sisältyy lakisääteinen turvallisuussuunnitelma ja yrittäjän vastuuvakuutus. Asiakkaalle suositeltavaa olla oma tapaturmavakuutus.

Majoitu mukavasti pidemmäksikin aikaa

Countryhomes Silmälän lomakodeissa majoitut mukavasti retken tai aktiviteetin yhteydessä. Tule viihtymään ja varaa tunnelmallinen loma-asunto kahden kansallispuiston Tammelasta!

Tutustu loma-asuntoihin

Siirry takaisin sivun alkuun